Ενήλικες

Παρουσιάσεις Βιβλίων

Τα θέματα των ομιλιών στο χώρο μας ποικίλουν, ώστε οι φίλοι μας να επιλέγουν το πεδίο ενδιαφέροντος που τους εκφράζει περισσότερο.

Εκπαιδευτικές Εκδρομές

Ο χώρος μας διοργανώνει εκδρομές σε όλη την Ελλάδα, πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, προσπαθώντας να αναδείξουμε τα ήθη, έθιμα, παραδόσεις και ιστορία του κάθε τόπου. Συνοδεύουν εξειδικευμένοι ξεναγοί ή ιστορικοί.

Αρχαία Ελληνικά

Μυθολογία, Ιστορία, Ετυμολογία, με έμφαση στον ελληνικό πολιτισμό, παράδοση και γλώσσα, με στόχο την μελέτη και κατανόηση των κειμένων των προγόνων μας από το πρωτότυπο κείμενο.

Φιλοσοφία

Με στόχο την αφύπνιση του πνεύματος, ο χώρος θα φιλοξενεί καθηγητές πανεπιστημίων και επιστήμονες, οι οποίοι θα μεταλαμπαδεύουν τις γνώσεις τους πάνω σε ερμηνείες και μελέτες της ελληνικής φιλοσοφίας.

Θέατρο

Θέτουμε ερωτήματα, προσπαθούμε να γνωρίσουμε τους εαυτούς μας, να ενεργοποιήσουμε τις αισθήσεις μας και να ελευθερώσουμε τα συναισθήματα μας.

Ελληνική – Υφαντική Τέχνη

Είναι γνωστός ο θεραπευτικός ρόλος της υφαντικής στην ανθρώπινη ψυχοσύνθεση, γεγονός που οι Αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν και είχε αποδοθεί στην Αθηνά Εργάνη.

Ψυχολογία

Αυτοτελή σεμινάρια ψυχολογίας που θα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεματικών ενοτήτων από διακεκριμένους επιστήμονες του χώρου.

Θεματική Του Μήνα

Κάθε μήνα ένα διαφορετικό θέμα θα σας περιμένει να το ανακαλύψετε.
Μείνετε συντονισμένοι.


Εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις ηλικίες

Βιώστε την αξία της μάθησης με τα προγράμματά μας. Ανοιχτείτε σε νέους ορίζοντες γνώσης για εσάς και τα παιδιά σας. Προσφέρουμε εξειδικευμένα εκπαιδευτικά μονοπάτια που οδηγούν σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Με κάθε εγγραφή νέου μέλους:

  • Προσφέρεται δωρεάν το συλλεκτικό ‎ημερολόγιο με γκραβούρες της Εύβοϊας από την συλλογή του Ιωάννη ‎Καράκωστα.
  • Παραχωρείται δωρεάν η Αίθουσα του Ίδρύματος Πολιτισμού ‎Ιωάννη Καράκωστα στα μέλη για χρήσεις πολιτιστικού εκπαιδευτικού και ‎ψυχαγωγικού χαρακτήρα, που συνάδουν με τους σκοπούς του Ιδρύματος.‎

Σας καλούμε να ενωθείτε μαζί μας στις Ευβοϊκές Συναντήσεις Πολιτισμού, που έχει σαν στόχο τον πολιτισμού και τη δια βίου εκπαίδευση.