Σχετικά

Ενώνοντας Παρελθόν και Μέλλον Μέσω της Γλώσσας και της Σοφίας των Αρχαίων

3

Έμπειροι Καθηγητές

15

Έτη Λειτουργίας

450

Επιτυχημένοι Απόφοιτοι

X

Τυχούσες Διακρίσεις

Ανακαλύπτοντας τη Γλώσσα της Σοφίας

Στην καρδιά της προσπάθειάς μας βρίσκεται η ανακάλυψη της άπειρης αξίας των αρχαίων ελληνικών. Μέσω μιας ζωντανής και διαδραστικής εκπαιδευτικής διαδικασίας, προσκαλούμε μικρούς και μεγάλους να εξερευνήσουν τις ρίζες της γλώσσας που σχημάτισε τη βάση του σύγχρονου πολιτισμού, φιλοσοφίας και επιστήμης.

Αυτή η μοναδική εμπειρία μάθησης δεν αποσκοπεί μόνο στην απόκτηση γλωσσικών δεξιοτήτων αλλά και στη βαθύτερη κατανόηση της αρχαίας ελληνικής σκέψης και πολιτισμού. Ενθαρρύνουμε την κριτική σκέψη και προσφέρουμε στους μαθητές μας τα εργαλεία για να εξερευνήσουν τις σύγχρονες εφαρμογές της αρχαίας σοφίας.

Ζωντανεύοντας την Ελληνική Κληρονομιά

Πέρα από την εκμάθηση της γλώσσας, αγκαλιάζουμε την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά σε όλες τις εκφράσεις της. Μέσω εκπαιδευτικών εκδρομών, θεατρικών παραστάσεων και διαδραστικών εργαστηρίων, φέρνουμε τους μαθητές μας σε επαφή με τις ζωντανές παραδόσεις που έχουν σχηματίσει την ελληνική ταυτότητα.

Αναγνωρίζουμε την ανεκτίμητη αξία της διατήρησης και προβολής της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Με κάθε μας δραστηριότητα, στοχεύουμε στο να εμπνεύσουμε την επόμενη γενιά με την πλούσια κληρονομιά του παρελθόντος, διδάσκοντας τους παράλληλα πώς να εφαρμόζουν αυτές τις γνώσεις στη σύγχρονη ζωή τους.


Εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις ηλικίες

Βιώστε την αξία της μάθησης με τα προγράμματά μας. Ανοιχτείτε σε νέους ορίζοντες γνώσης για εσάς και τα παιδιά σας. Προσφέρουμε εξειδικευμένα εκπαιδευτικά μονοπάτια που οδηγούν σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Με κάθε εγγραφή νέου μέλους:

  • Προσφέρεται δωρεάν το συλλεκτικό ‎ημερολόγιο με γκραβούρες της Εύβοϊας από την συλλογή του Ιωάννη ‎Καράκωστα.
  • Παραχωρείται δωρεάν η Αίθουσα του Ίδρύματος Πολιτισμού ‎Ιωάννη Καράκωστα στα μέλη για χρήσεις πολιτιστικού εκπαιδευτικού και ‎ψυχαγωγικού χαρακτήρα, που συνάδουν με τους σκοπούς του Ιδρύματος.‎

Σας καλούμε να ενωθείτε μαζί μας στις Ευβοϊκές Συναντήσεις Πολιτισμού, που έχει σαν στόχο τον πολιτισμού και τη δια βίου εκπαίδευση.