ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ‘Η ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ!

ΕΠΙΛΕΞΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!

Για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Τα μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών έχουν σχεδιαστεί από έμπειρους φιλολόγους, για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Όλοι οι φιλόλογοι της ομάδας εργάστηκαν με αγάπη και ζήλο ώστε να μπορέσουν να αποδώσουν την πληροφορία με τρόπο εύληπτο, κατανοητό  αλλά και ευχάριστο  για την εκάστοτε ηλικιακή ομάδα στην οποία απευθύνονται.

Βασισμένα στη διάδραση και την βιωματική εκπαίδευση, με όχημα το παιχνίδι, το τραγούδι, τα εικαστικά, και την ιστορία προκαλούν τα παιδιά να ανακαλύψουν τις ρίζες της γλώσσας μας και την ετυμολογία των λέξεων που χρησιμοποιούμε σήμερα.

Ποια τα οφέλη του προγράμματος;

Ο Καζαντζάκης πριν από 60 περίπου χρόνια στο βιβλίο του «Αναφορά στον Γκρέκο» γράφει «Η κάθε λέξη στην (ελληνική γλώσσα), είναι ένα σκληρό τσόφλι, που κλείνει μέσα της δύναμη εκρηκτική. Για να βρεις τι θέλει να μας πει, πρέπει να την αφήσεις να σκάσει σαν την οβίδα μέσα σου, για να σου φανερώσει τι εννοεί!»

Σήμερα τα σύγχρονα πορίσματα επιστημονικών ερευνών συμπίπτουν στο συμπέρασμα ότι η επαφή με την αρχαία ελληνική γλώσσα και την ετυμολογία, εκτός από ενθουσιασμό:

  • Λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας στις μαθησιακές δυσκολίες αφού αναπτύσσει τις μαθησιακές ικανότητες (ορθογραφία, ανάγνωση, αναγνώριση προφορικού λόγου, απόδοση εννοιών, ορισμός λέξεων, μνημονική ικανότητα, μορφολογική και σημασιολογική επεξεργασία σύνθετων λέξεων)
  • Εξελίσσει την αντιληπτική ικανότητα
  • Ενεργοποιεί τους νευρώνες του εγκεφάλου
  • Διευρύνεται το νου (αντίληψη, παρατηρητικότητα, οξυδέρκεια)

Επικοινώνησε μαζί μας για να κρατήσεις θέση!

τ. 6944960312

m. ip.ioannikarakosta@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *