Φιλαναγνωσία

Μια ενότητα ειδικά σχεδιασμένη για να πυροδοτήσει την αγάπη των παιδιών για την ανάγνωση και την αφήγηση ιστοριών. Κάθε παρουσίαση είναι μια πύλη προς μαγικούς κόσμους, ηρωικά ταξίδια και αξέχαστους χαρακτήρες.

Σημαντικότερα σημεία του προγράμματος:

Παρουσιάσεις βιβλίων: Θα βυθιστούν στις σελίδες μαγευτικών βιβλίων απ’ όπου θα αντλήσουν υλικό για να δυναμώσουν τη φαντασία τους και να ζήσουν συναρπαστικές φανταστικές περιπέτειες.

Αφήγηση παραμυθιών από συγγραφείς: Θα απολαύσουν συναρπαστικές αναγνώσεις από ταλαντούχους συγγραφείς που ζωντανεύουν τους χαρακτήρες τους. Τα παιδιά θα ενθουσιαστούν καθώς θα ακούνε ιστορίες από τους ίδιους τους δημιουργούς.
Θα έχουν την ευκαιρία να τους κάνουν ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία συγγραφής, τους χαρακτήρες και την έμπνευσή τους, κάτι που θα ενδυναμώσει τη θέλησή τους να συνεχίσουν να διαβάζουν.

Διαδραστική αφήγηση παραμυθιών: Θα μπορούν επίσης να συμμετέχουν σε διαδραστικές αφηγήσεις, προσθέτοντας τις δικές τους δημιουργικές ανατροπές στις ιστορίες.

Τέχνες και χειροτεχνίες: Θα μπορούν να συνδυάσουν την έμφυτη δημιουργικότητά τους με μαθήματα τέχνης και χειροτεχνίας εμπνευσμένα από τις ιστορίες. Τα παιδιά θα μπορούν να φτιάξουν τις δικές τους χειροτεχνίες που σχετίζονται με τα βιβλία, προωθώντας τη σύνδεση μεταξύ λογοτεχνίας και τέχνης.

Ανταλλαγές βιβλίων: Τα παιδιά θα ανταλλάσουν βιβλία που έχουν ήδη διαβάσει με νέους θησαυρούς. Διευκολύνονται έτσι συζητήσεις όπου τα παιδιά θα μπορούν να μοιραστούν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους σχετικά με τα βιβλία που έχουν διαβάσει, προάγοντας έτσι την κριτική σκέψη και τις επικοινωνιακές δεξιότητες.

Η Φιλαναγνωσία είναι μία ευχάριστη και εκπαιδευτική ενότητα που εξάπτει τη φαντασία των μικρών και καλλιεργεί τη δια βίου αγάπη τους για τα βιβλία. Είτε το παιδί σας είναι αρχάριος αναγνώστης είτε φανατικός βιβλιοφάγος, το πρόγραμμα αυτό υπόσχεται αξέχαστες λογοτεχνικές περιπέτειες.