Φιλοσοφία

Το πρόγραμμα προσκαλεί τους συμμετέχοντες να εμβαθύνουν σε βαθιά ερωτήματα, να αμφισβητήσουν θέσεις και να συμμετάσχουν σε διαχρονικές συζητήσεις που έχουν διαμορφώσει την ανθρώπινη διανόηση εδώ και αιώνες.

Μεγάλοι φιλοσοφικοί στοχαστές: Γνωρίστε την φιλοσοφική σκέψη των μεγαλύτερων φιλοσόφων από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή. Εξερευνήστε τα έργα του Σωκράτη, του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, του Ντεκάρτ, του Καντ, του Νίτσε και άλλων και αποκτήστε γνώσεις για τις πρωτοποριακές ιδέες τους.

Εφαρμοσμένη φιλοσοφία: Εφαρμόστε φιλοσοφικές έννοιες σε θέματα του πραγματικού κόσμου, όπως η ηθική στην τεχνολογία, η περιβαλλοντική ηθική, η βιοηθική και η φιλοσοφία της εκπαίδευσης

Δεξιότητες κριτικής σκέψης: Ακονίστε τις δεξιότητες κριτικής σκέψης σας καθώς αξιολογείτε επιχειρήματα, αναλύετε κείμενα και προβάλλετε καλά αιτιολογημένες θέσεις σε πολύπλοκα ζητήματα.

Η φιλοσοφία στην καθημερινή ζωή: Αναγνωρίστε την πρακτική σημασία της φιλοσοφίας στην καθημερινή λήψη αποφάσεων, στην επίλυση προβλημάτων και στις ηθικές επιλογές.

Οι “Φιλοσοφικές Αναζητήσεις” προσφέρουν ένα πνευματικό ταξίδι  που σας προσκαλεί να εξερευνήσετε το διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο των φιλοσοφικών ιδεών. Ξεκινήστε μαζί μας μια αναζήτηση για σοφία και βαθύτερη κατανόηση της ανθρώπινης ύπαρξης.