Αρχαία Ελληνικά

Αρχαία Ελληνικά: Μυθολογία, Ιστορία, Ετυμολογία, με έμφαση στον ελληνικό πολιτισμό, παράδοση και γλώσσα, με στόχο την μελέτη και κατανόηση των κειμένων των προγόνων μας από το πρωτότυπο κείμενο.

Ταξιδέψτε πίσω στο χρόνο στο λίκνο του πολιτισμού. Αυτή η καθηλωτική εμπειρία μεταφέρει τους συμμετέχοντες στον κόσμο της Αρχαίας Ελλάδας, τη χώρα των μύθων, της φιλοσοφίας και της καινοτομίας. Μέσα από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες θα αποκτήσετε μια βαθιά κατανόηση της γλώσσας μας, αναπόσπαστου μέρους του πολιτισμού μας. Συμμμετέχετε σε συναντήσεις που εξερευνούν την αδιάσπαστη συνέχεια της ελληνικής γλώσσας ανά τους αιώνες. Γίνετε μάρτυρες της διαρκούς επιρροής του ελληνικού πολιτισμού στον κόσμο.
Εξερευνήστε την προέλευση του ελληνικού αλφαβήτου και κατανοήστε το ρόλο της γλώσσας και της γραφής στη διατήρηση της σοφίας του παρελθόντος όπως και στη συνέχιση του πολιτισμού.

Μυθολογία και θρύλοι: Βυθιστείτε στον συναρπαστικό κόσμο της ελληνικής μυθολογίας. Επισκεφθείτε εμβληματικά μέρη που συνδέονται με θεούς και ήρωες, όπως το Μαντείο των Δελφών και η γενέτειρα του Δία και μάθετε για τις διαχρονικές ιστορίες που συνεχίζουν να εμπνέουν τη λογοτεχνία και την τέχνη.

Φιλοσοφικές συζητήσεις: Συμμετέχετε σε ζωντανές φιλοσοφικές συζητήσεις στα ίδια μέρη όπου ο Σωκράτης, ο Πλάτων και ο Αριστοτέλης συζητούσαν κάποτε για τη φύση της ύπαρξης και την ηθική.

Ολυμπιακή κληρονομιά: Ανακαλύψτε τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και τις αξίες που εκπροσωπούσαν. Εξερευνήστε το αρχαίο στάδιο, τις εγκαταστάσεις προπόνησης και κατανοήστε τη σημασία του αθλητισμού στην αρχαία Ελλάδα.

Αρχαϊκή Επική ποίηση: Μελετήστε την Ιλιάδα και την Οδύσσεια στους τόπους όπου διαδραματίζονταν αυτά τα έπη. Κατανοήστε τα μνημειώδη έργα του Ομήρου όπως και τον αντίκτυπό τους στην παγκόσμια λογοτεχνία.

Το πρόγραμμα “Εξερευνώντας την Αρχαία Ελλάδα” προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να ταξιδέψετε στο χρόνο και στον χώρο και κατανοήσετε τη συμβολή της Αρχαίας Ελλάδας στον πολιτισμό.
Απευθύνεται όχι μόνο στους γνώστες της ιστορίας και της γλώσσας, αλλά και γενικότερα στους λάτρεις του ελληνικού πολιτισμού.
Ελάτε να ξετυλίξουμε μαζί τα μυστήρια της αρχαιότητας, να συνδεθούμε με τις ρίζες μας και να κατανοήσουμε τη συμβολή της Αρχαίας Ελλάδας στη διαμόρφωση του δυτικού πολιτισμού.

Δηλώστε το ενδιαφέρον σας, μέρα και ώρα προτίμησης σας.

Τα μαθήματα έχουν μορφή σεμιναρίου, είναι αυτοτελή και διαδραστικά για πιο αποτελεσματική μάθηση.